Over ons

Een belangenvereniging

U woont in de omgeving van Breedenbroek, Dinxperlo, Gendringen, Netterden, Ulft of Voorst en u wilt bijdragen aan een goed reilen en zeilen van onze samenleving. U ziet het belang van samen naar buiten treden om eensgezind een stem te laten horen namens alle ouderen.

Binnen de gemeente Oude IJsselstreek werken wij nauw samen met andere organisaties op het gebied van de belangenbehartiging van senioren. Ook overleggen KBO afdelingen in de gemeente Oude IJsselstreek met elkaar in clusterverband. De KBO afdeling Aalten en Winterswijk hebben zich bij ons aangesloten.

Reden genoeg om lid te worden van de Seniorenbond Gendringen en om uw familieleden, buren en kennissen ook lid te maken. Onze afdeling telt op het ogenblik zo’n 230 leden. U bent van harte welkom.

Samen staan wij sterk!

Misschien heeft u vragen over hulpverlening, woningaanpassingen, huurzaken, of belastingformulieren? Onze seniorenbond wijst u de weg en waar nodig wordt actie ondernomen. Een van onze bestuursleden is de vrijwillige ouderenadviseur.

Ook een gezelligheidsvereniging

Het hele jaar door organiseren wij activiteiten die vooral op het terrein liggen van ontspanning, excursies, ontmoeting en informatie. Zo wordt de jaarvergadering ieder jaar voorafgegaan of afgesloten met cabaret, bingo, verlotingen en/of livemuziek.
Jaarlijks staan er interessante en gezellige activiteiten op het programma met meerdere uitjes, een kerstviering en twee keer per week een vaste jeu de boules middag. Meer informatie over onze activiteiten vindt u in de bulletins van het afgelopen jaar.

De Seniorenbond Gendringen staat bij de belastingdienst geregistreerd als een algemeen nut beogende instelling (ANBI).